OPC dob (fényhenger, szelénhenger, OPC drum) lézernyomtatókhoz


 

Mikor szükséges az OPC dob (fényhenger, festékhenger) cseréje a tonerkazettában ?
 

Az OPC dob a leggyakrabban elhasználódó alkatrész a toner utántöltés során. Cseréjére a kazetta élettartama alatt jónéhányszor szükségessé válhat. A dob cseréje egyszerűen, csekély költségráfordítással megoldható művelet, és gazdaságos is, mert a csere után a kazetta szinte egy új darabbal egyenértékű.

Az OPC dob cseréje szükséges akkor, ha:

A dob a kerülete mentén körkörösen bekarcolódott és a nyomaton egy vagy több függőleges csík látszik a karcok helyén. A dobra ránézve ezek a karcok szabad szemmel is jól láthatók.

A dob a két végén megkopott és a kopási helyen tonerpor rakódott fel, ez az ún. „hordós kopás” jelensége. Az ilyen hiba a nyomat két szélén jellegzetes „autógumi mintázatú” széles csíkot hagy.

Ha a fenti hibajelenségek bármelyikét tapasztaljuk, a hibás kazettával ne nyomtassunk tovább, és az OPC dob cseréjéről mielőbb gondoskodjunk. Ha a hibás dobbal tovább nyomtatunk, annak az lehet a következménye, hogy a kopási helyek átmásolódnak a dobbal érintkező lehúzókésre, és eggyel több alkatrész cseréje válik szükségessé.

Milyen gyártmányú OPC dobot válasszunk ?

Ezt a kérdést az árkategória és a várható élettartam összefüggésében érdemes vizsgálni. Ma már a piac széles utángyártott választékot kínál, akár egyazon típushoz is.

A lényeget a következőképpen összegezhetjük:

 • Az alsókategóriás gyártmányok esetében a várható élettartam rendszerint nem több mint egyetlen (!) töltési ciklus, de az is előfordulat, hogy ennél kevesebb. (Előfordulhat, hogy akár már a névleges oldalkapacitás 80%-ánál jelentkeznek a fenti hibajelenségek.)

 • A csúcskategóriás gyártmányok esetében a várható élettartam legalább három ciklus.

 • A végfelhasználó árak szórása kb. 1-1.6, a várható élettartamé kb.1-3 !

A fentiekből látható, hogy csak a vételár szerinti választani, nagyon meggondolandó !

Miért érdemes az általunk forgalmazott ALPHACHEM gytm. OPC dobot választani és nem valami mást ?
 

opc_dobok.jpg

pipa.gif

  Mert a gyártó több mint 10 éves fejlesztési tapasztalata alapján kifejlesztett kiváló minőségű, szuperkemény bevonatú ALPHACHEM OPC dob, legalább 3 töltési ciklus élettartamot garantál Önnek.

pipa.gif

  A 3 töltési ciklus élettartam a felsőkategóriás „Long life” minőséget képviseli, ennek ellenére termékek ára alig haladja meg az alsókategóriás árat.

pipa.gif

  Az ALPHACHEM OPC dob az eredetivel megegyező kiváló nyomatminőséget biztosít a megnövelt élettartamának teljes ideje alatt.

 

Próbálja ki ! Rendelje meg most !

Belépés a tintaestoner.hu webáruházba itt !

A megrendelés erről az oldalról is lehetséges:

 1. Válassza ki az Önt érdeklő terméket a külön ablakban megnyíló árlistából.
  Kattintson ide: ÁRLISTA OPC nyomtató 
    és ÁRLISTA OPC fénymásoló
 2. Értelemszerűen töltse ki és küldje el a külön ablakban megnyíló megrendelő lapot.
  Kattintson ide: MEGRENDELŐ

   
 3. Ha előzetes ajánlatot szeretne kérni, vagy további kérdései vannak, küldje el a külön ablakban megnyíló ajánlatkérő lapot. Soronkívűl részletes teljeskörű ajánlatot küldünk a termékkiválasztással, a módszerrel, az árral, a szállítási feltételekkel és a határidővel kapcsolatban.
  Kattintson ide: AJÁNLATKÉRŐ

  A lézernyomtató és fénymásoló utántöltéshez szükséges tonerporokról javasoljuk tekintse meg a következő linkeket !
  Kattintson ide: Lézernyomtató utántöltő tonerporok  l  Fénymásoló utántöltő tonerporok