HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
utántölthető patronokhoz

Az utántölthető patronok jelenlegi típusválasztéka a következő:

hp4844a black (69 ml), újratölthető patron, önresetelő mikrochippel
hp4836a cyan (28 ml), újratölthető patron, önresetelő mikrochippel
hp4837a magenta (28 ml), újratölthető patron, önresetelő mikrochippel
hp4838a yellow (28ml), újratölthető patron, önresetelő mikrochippel

A patronok elvileg korlátlan alkalommal utántölthetők.
A patronon két műanyagdugóval lezárt nyílás található, melyek közöl az "air"
feliratú a légzőnyílás, a felirat nélküli pedig a töltőnyílás.
Feltöltés: Távolítsuk el mindkét nyílásból a műanyagdugót és a töltőnyíláson keresztül a patronokat töltsük fel tintával, egy injekciós fecskendő segítségével. Vigyázzunk, nehogy túltöltsük. Ügyeljünk arra is, hogy első alkalommal valamivel kevesebb tintát tudunk betölteni a névleges mennyiségnél, mivel a patron belsejében lévő szivacs még nincs kellően átnedvesedve. Mindkét nyílást dugaszoljuk be a műanyag dugókkal és így tároljuk a patront felhasználásig. A szivacs kellően átnedvesedettnek tekinthető akkor, ha a patront fény felé tartva, a tinta az elvételi csonk fölötti kamrában legalább 2-3 mm magasságú mennyiségben megjelenik. (Ezt a folyamatot első alkalommal segíthetjük, ha a kellően bedugaszolt patront enyhén megmozgatjuk, hogy a levegő az üregből eltávozzon.)
Használat: Megfelelő pozícióban finoman toljuk a patront a helyére, úgy hogy a tintaelvételi helyen a tüske a patront felszúrja. A patron elülső- és hátsó oldalán lévő vezetőéleket gondosan igazítsuk a nyomtató vezetőhornyába, mivel ezek könnyen letörhetnek és a patron használhatatlanná válik !
Távolítsuk el a légzőfurat dugóját. Használat közben a töltőnyílásnak bedugaszolva, a légzőnyílásnak pedig nyitva kell lennie.
Szállítás, tárolás: A patron szállítása vagy tárolása közben minkét nyílást gondosan dugaszoljuk be.
Az önresetelő chip működése: a chip az eredetinek megfelelően nyilvántartja az elfogyasztott tinta mennyiséget és szolgáltatja a szintjelzéshez szükséges adatokat. Amikor a chip nyilvántartása szerint a tintaszint 10% alá csökkent, minden beavatkozás nélkül elvégzi a "reset"-elést, azaz a szintet újra 100 %-ra állítja. Ekkor fel kell tölteni a patront tintával, és az egész folyamat kezdődhet elölről, elméletileg korlátlan számban, a tartály fizikai elhasználódásáig. A patron ujratöltéséhez cégünk literes kiszerelésű palackozott nyomtatótintákat valamint utántöltő kitteket forgalmaz ! Érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:

IMEXIS kft., INK-MATE digitális nyomtatókellékek hazai képviselete
H-6791 Szeged Gyalu u. 9.
tel/fax: (62) 462-565
mobil: (20) 310-9177
mail: nemethz@drotposta.hu, inkmate@inkmate.hu,
http://www.inkmate.hu (információs weblap)
http://www.ink-mate.hu (webáruház)


További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea

Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza