HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE CIM 03A utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák épségét ellenőrizhetjük a nyomtató fúvóka ellenőrző programjával. (az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.)
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

1. kép: A patron felső részén található töltőfuratot lezáró golyót nyomjuk be a patron belsejébe a mellékelt fekete műanyag nyitóeszköz segítségével. (Az eszköz másik vége a mellékelt záródugó eltávolítására szolgál, a későbbi újratöltések alkalmával.)
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Az elkészített furaton keresztül, az ábra szerint kissé lefelé, finoman vezessük be a tűt, 
kb. a magasság alsó harmadáig, és nagyon lassan nyomjunk be kb. 20 ml tintát. A betölthető mennyiség nem határozható meg pontosan, mivel az a patronban lévő filcállomány tömörségétől és a visszamaradt tinta mennyiségétől is függ. Vigyázat, nehogy túltöltsük !!! Töltés után a patron furatát zárjuk le a mellékelt záródugóval.
4. kép: Helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék. A mellékelt kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába.
5. kép: Fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe, és lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
(Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
Lassan vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel.

Teendők a feltöltés után:
Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta szivárogna a fúvókán, az visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ha kezdetben nem nyomtatna tökéletesen, akkor pedig a fúvóka feltöltése nem sikerült teljes mértékben. Mindkét esetben a 4.-5. pontban foglaltakat kell megismételni. Szivárgás esetében gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza