HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE CIM 05C utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a három szín, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a három szín tintájának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
-A töltést nagyon lassan végezzük és ne töltsünk be 5-6 ml-nél többet színenként.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:
1. kép: Hajtsuk be a mellékelt fúrószerszámot a patron felső részén lévő dugók középső részébe és húzzuk ki azokat.
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, kizárólag a 3. ábra szerint. (yellow=sárga, magenta=bíbor, cyan=kék, A dobozon lévő színjelölések a színsorrend megállapítására nem használhatók!) Nyomjuk be 
kb. a magasság alsó harmadáig a fecskendőtűt és lassan nyomjunk be színenként 5-7-ml-t. (ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra szivaccsal van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége is befolyásolja a betölthető mennyiséget.) Vigyázat, nehogy túltöltsük !
4. kép: A színek betöltése után helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék majd a kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába.
5. kép: Fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe, és lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1-1,5 ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
(Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
Lassan vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel. Ezután helyezzük vissza a záródugókat.

Teendők a feltöltés után:

Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta erőteljesebben szivárogna, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 4.-5. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
Ha a nyomtatási kép hiányos, akkor légbuborék maradt vissza a fúvóka fölötti térben. Ezt is a 4.-5. pontban foglaltak megismétlésével szűntethetjük meg.
További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza