INK-MATE TÖLTÉSI ÚTMUTATÓ
CANON CLI-8C, CLI-8M, CLI-8Y sorozatú tintapatronok utántöltéséhez

tintapatron utántöltés tintapatron utántöltés tintapatron utántöltés  tintapatron utántöltés tintapatron utántöltés tintapatron utántöltés
A töltéshez szükséges utántöltő kitt típusa:
Canon CLI-8C, CLI-8M, CLI-8Y patronhoz:
INK-MATE, Lexmark SIM-30CN, háromszínű (3x20ml) utántöltő kitt
A töltéshez szükséges palackozott literes tinta típusa:
Canon CLI-8C patronhoz: CIM-008C cyan, (dye típusú) literes tinta
Canon CLI-8C patronhoz: CIM-008M magenta, (dye típusú) literes tinta
Canon CLI-8C patronhoz: CIM-008Y yellow, (dye típusú) literes tinta
MŰVELETI SORREND:
1. kép: Szereljük össze a feltöltõ fecskendõt. Csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendõbe. Majd csavarjuk le a fecskendő zárókupakját, és csavarjuk fel a tűt, (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !)
2. kép: Az alsó felszúrt tintaelvételi nyílást a feltöltés idõtartamára átmenetileg zárjuk le az elcseppenés megakadályozása céljából: a, helyezzük vissza az eredeti rózsaszínű zárókapcsot, vagy b, átmenetileg ragasszuk le egy darab cellux típusú ragasztóval.
3. kép: Távolítsuk el a fedõfilmet folyadékkamra tetejének közepén lévõ, fehér körrel jelölt helyen. Ez a patron töltõnyílása, mely egy besajtolt műanyag golyóval van gyárilag lezárva. Távolítsuk el a műanyag golyót, az INK-MATE fúróeszköz segítségével úgy, hogy az eszközt a golyónak nyomjuk, belehajtjuk, majd a golyót kihúzzuk.
4. kép: Töltsünk a patronba a szabaddá tett töltofuraton keresztül, az injekciós tű segítségével, a CLI-8C, M, Y patronok esetében 4-6 ml SIM-30CN (megfelelő színű!) tintát. Vigyázzunk, nehogy túltöltsük !
5. kép: A töltõfuratot hermetikusan zárjuk vissza: a, vagy az eredeti műanyaggolyóval b, vagy az INK-MATE DG-3,5 jelű műanyag dugóval c, vagy egy cellux tip. ragasztó segítségével gondosan ragasszuk le. A tintát a vákum tartja a patronban, így a hermetikus zárásnak nagy jelentősége van a nemkívánt későbbi tintaelfolyás megakadályozása céljából ! Egy papírtörlő fölött távolítsuk el az alsó tintaaelvételi nyílás ideiglenes lezárását, és töröljük szárazra. Ezután a patront helyezzük a gépbe és néhány fejtisztító program lefuttatása után tesztelhetjük a nyomtatást.
6. kép: A patronon lévõ számlálóchip eltárolja, hogy a patron kiürült. Amikor visszatettük a patront a párbeszédpanel kérdésére jelöljük be, hogy használt patronokkal kívánjuk folytatni a nyomtatást. Amikor a számlálóchip nullára fut, akkor egy hibaüzenet jelenik meg a nyomtatón. Ekkor kapcsoljuk ki a nyomtató tintaszint figyelését, úgy hogy a narancssárga (paper out) gombot legalább 5mp ideig folyamatosan nyomva tartjuk. Ezáltal lehetõvé válik a további nyomtatás, de természetesen szintjelzés nélkül.
további részletek:  http://web.t-online.hu/imexis/hasznut.htm
Mo.-n forgalmazza: IMEXIS kft. H-6791 Szeged Gyalu u. 9., tel: (62) 462-565, (20) 310-9177, web: www.ink-mate.hu, mail: imexis@t-online.hu

CopyRight © IMEXIS kft.