HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HIM 500AD ÉS HIM 600AD
TÍPUSÚ UTÁNTÖLTŐ KITTEKHEZ


A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

1. kép: Helyezzük a patront a mellékelt műanyag töltőkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék.
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe. A töltőkeret menetes csatlakozójához csatlakoztassuk finoman a fecskendő menetes csonkját, az óramutató járása szerinti összecsavarással.
3. kép: Nagyon lassan nyomjuk be a szükséges mennyiségű tintát. Ez egyes típusoknál cca. 20-23 ml másoknál cca. 35-38 ml. Vigyázat, nehogy túltöltsük !
4. kép: Fordítsuk a patront az ábra szerinti függőeges helyzetbe, hogy a patron legyen alul és a fecskendő felül, várjunk kb. 1 percet amig a patronban lévő túlnyomás közelítőleg kiegyenlítődik, majd lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 3ml levegőt kiszívunk. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, szolgál. (Ha ezt a műveletet nem végeznénk el tökéletesen, akkor a patron visszafordítása után, a visszamaradt nyomás hatására, alul a légzőfuratnál csöpögni fog !)
5. kép: Vegyük ki a patront a keretből, és a patront töröljük le egy papírtörlővel, a fúvókát finoman nyomjuk többször a papírtörlőhöz, mig jellegzetes tintafoltot nem hagy.
Ha a tinta továbbra is szivárog a légzőfuratból, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor a 4. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.

Teendők a feltöltés után:
-Helyezzük a patront a nyomtatóba és többször egymásután futtassuk a nyomtató patroncsere- és fejtisztító programjait, mindaddig amíg a nyomtatófúvóka tökéletesen feltöltődik tintával.


További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza