HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM HIM-766C C8766/C9363 (hp343)
(hp344) utántöltő kitthez


A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...

-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a három szín, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el. A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre. A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a három szín tintájának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.A készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:


1. kép: Távolítsuk el a patron tetején lévő fedőfilmet.
2. kép: Helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék.
3. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
4. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, KIZÁRÓLAG a 4. ábra szerint. (yellow=sárga, magenta=bíbor, cyan=kék, A patronon, vagy annak csomagolásán, stb., lévő egyéb színjelölések a színsorrend megállapítására NEM használhatók !) A felül lévő légzőfuratokon keresztül tengelyirányban finoman vezessük be a tűt, 
kb. a magasság alsó harmadáig, és lassan nyomjunk be színenként max. 3ml-t a hp343-nál ill max. 7ml-t a hp344-nél. (Ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra szivaccsal van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége is befolyásolja a betölthető mennyiséget.) Csak annyit töltsünk be amennyit a szivacs képes felvenni. Vigyázat, nehogy túltöltsük !
5. kép: A feltöltő fecskendő eltávolítása után, a mellékelt kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába és fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe
6. kép: Lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
Vegyük ki a patront a keretből, és a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel. Ha esetleg a fedőfilmet visszaragasztjuk, ügyeljünk arra, hogy légzőfuratokat a szükséges mértékben szabadon kell hagyni.

Teendők a feltöltés után:
Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása mindhárom szín esetében nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük. Ha a fúvóka nincs tökéletesen feltöltve tintával, akkor patron működése nem indul meg, ha pedig levegős akkor csíkozva nyomtat ! Ha ezt tapasztalnánk, akkor az 5-6. pontban foglaltakat kell megismételni. Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárogna, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor is az 5-6. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
További gazdaságos nyomtatást !

vissza