HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 767A C8765 (hp338) utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el. A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be, a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
-a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
-a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.


A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

1. kép: Távolítsuk el a patron tetején lévő fedőfilmet.
2. kép: Helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék.
3. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
4. kép: A felül lévő légzőfuraton keresztül tengelyirányban finoman vezessük be a tűt, 
kb. a magasság alsó harmadáig, és nagyon lassan nyomjunk be összesen max. 15ml tintát, a 6 légzőfuraton egyenletesen elosztva. A betölthető mennyiség nem határozható meg pontosan, mivel az a patronban lévő filcállomány tömörségétől és a visszamaradt tinta mennyiségétől is függ. A kamra elméleti űrtartalma 21 ml. Csak annyit töltsünk be amennyit a szivacs képes felvenni. Vigyázat, nehogy túltöltsük !
5. kép: A feltöltő fecskendő eltávolítása után, a mellékelt kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába és fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe
6. kép: Lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
Vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel. Ha esetleg a fedőfilmet visszaragasztjuk, ügyeljünk arra, hogy légzőfuratokat a szükséges mértékben szabadon kell hagyni.

Teendők a feltöltés után:
Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük. Ha a fúvóka nincs tökéletesen feltöltve tintával, akkor patron működése nem indul meg, ha pedig levegős akkor csíkozva nyomtat ! Ha ezt tapasztalnánk, akkor az 5-6. pontban foglaltakat kell megismételni. Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárogna, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor is az 5-6. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza