HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 800A/D utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem jelenik meg a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

1. kép: Távolítsuk el a fekete fedőfilmet a patron alsó részéről. A töltőszelepben lévő golyót nyomjuk a patron belsejébe. (Ehhez használjuk a zöld keret végén lévő alkalmas részt.)
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Szúrjuk be a tűt
kb. a magasság alsó harmadáig, és nagyon lassan töltsük be a szükséges mennyiségű tintát. A betölthető mennyiség nem határozható meg pontosan, mivel az a patronban lévő filcállomány tömörségétől és a visszamaradt tinta mennyiségétől is függ. A kamra elméleti űrtartalma 40 ml. Csak annyit töltsünk be amennyit a szivacs képes felvenni. Vigyázat, nehogy túltöltsük ! Feltöltés után a furatot zárjuk le a mellékelt műanyagdugóval.
4. kép: Helyezzük a patront a zöld műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék. A kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába.
5. kép: Fordítsuk a patront fúvókával felfelé, és lassan húzzuk fel a dugattyút, amíg a tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
(Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
6. kép: Lassan vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel.

Teendők a feltöltés után:


Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárog, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 5. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza