HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 800CP utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a három szín, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a három szín tintájának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
-A töltést nagyon lassan végezzük és ne töltsünk be 5-6 ml-nél többet színenként.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:


1. kép: Készítsünk betöltő furatokat a patron tetején. Egy vékony alkalmas eszközzel pl. a mellékelt fúrószerszám v. golyóstollbetét nyomjuk be a záródugókat a patron belsejébe.
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, kizárólag a 3 ábra szerint. (yellow=sárga, magenta=bíbor, cyan=kék, A dobozon lévő színjelölések a színsorrend megállapítására nem használhatók!) Nyomjuk be a fecskendőtűt 
kb. a magasság alsó harmadáig, és lassan nyomjunk be színenként 6-ml-t. (6 ml az ajánlott, 10 ml a névleges űrtartalom, de ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra filccel van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége is befolyásolja a betölthető mennyiséget.) Vigyázat, nehogy túltöltsük ! Feltöltés után a furatokat zárjuk le a mellékelt műanyagdugókkal. Távolítsuk el a fúvókára ragasztott filcpárnát.
4. kép: Helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék. A kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába.
5. kép: Fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe, és lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál. (Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
6. kép: Lassan vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel.

Teendők a feltöltés után:

Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárog, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 5. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza