HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 890A fekete, és a 890C színes utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem jelenik meg a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el. A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak és ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt mindig a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és csak azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
-a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

Valamennyi szint azonos módon kell megtölteni a következők szerint. Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő színű tintát töltsük a megfelelő helyre !
1. kép: Ragaszuk fel pontosan a mellékelt cimkét a patron tetején lévő cimkehelyre. A cimkének szines patron esetén van kiemelt jelentősége, mert az egyes szinek betöltési helyét mutatja.
2. kép: Ragaszuk fel gondosan a mellékelt ragasztócsíkot a patron alján lévő tintaelvételi furatra.
Ez utóbbival a tinta töltés közbeni esetleges kifolyását előzzük meg !
3. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
4. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, KIZÁRÓLAG a 4. ábra és felragasztott cimke szerint. (yellow=sárga, magenta=bíbor, cyan=kék, A patronon, csomagoláson, stb, lévő egyéb színjelölések a színsorrend megállapítására NEM használhatók!) A felül lévő furatokon keresztül tengelyirányban finoman vezessük be a tűt, amilyen mélyre csak lehetséges, és lassan nyomjunk be fekete esetén max. 20-ml-t, szines esetén, szinenként max 5 ml-t. (Ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra szivaccsal van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége befolyásolja a betölthető mennyiséget.) Vigyázat, nehogy túltöltsük !
5. kép: Távolítsuk el a felragsztott ragasztócsíkot a patron alján lévő tintaelvételi furatról és töröljük meg egy papírtörlővel.


Teendők a feltöltés után:

Helyezzük a patront egy papírtörlőre és 1-2 percig ellenőrizzük a tinta esetleges szivárgását. Ha a tinta erőteljesen szivárogna, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor a tintákból 1-2 ml-t vissza kell szívatni, vagy gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
További gazdaságos nyomtatást !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza