HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 900P utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a három szín, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a három szín tintájának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
-A töltést nagyon lassan végezzük és ne töltsünk be 3-4 ml-nél többet színenként.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:


1. kép: Távolítsuk el a patron tetején lévő fedőfilmet.
2. kép: Helyezzük a patront a kék műanyagkeretbe az ábra szerint. Finoman nyomjuk bele, hogy tökéletesen illeszkedjék.
3. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
4. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, KIZÁRÓLAG a 4. ábra szerint. (Light magenta=halvány bíbor, Light cyan=halvány kék, Black=fekete. A patronon, csomagoláson, stb, lévő egyéb színjelölések a színsorrend megállapítására NEM használhatók!) A felül lévő légzőfuratokon keresztül tengelyirányban finoman vezessük be a tűt, amilyen mélyre csak lehetséges, és lassan nyomjunk be színenként max. 3-4 ml-t. (Ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra szivaccsal van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége is befolyásolja a betölthető mennyiséget.) Vigyázat, nehogy túltöltsük !
5. kép: A feltöltő fecskendő eltávolítása után, a mellékelt kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába és forditsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe
6. kép: Lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1 ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
(Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
Vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel. Ha esetleg a fedőfilmet visszaragasztjuk, ügyeljünk arra, hogy légzőfuratokat a szükséges mértékben szabadon kell hagyni.


Teendők a feltöltés után:

Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha mindhárom tinta szivárgása nyomot hagy, ez biz-tos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárog, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 5-6. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.

További gazdaságos nyomtatást !


Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza