HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE HIM 960A fekete, és HIM960C színes utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el. Ha a patroncsere/utántöltés nem történik meg a kifogyást követő kb. egy héten belül, vagy a nyomtatót patron nélkül tároljuk, az a nyomtatófej beszáradásához vezethet.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak és ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt mindig a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és csak azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
-a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:

Valamennyi szint azonos módon kell megtölteni a következők szerint. Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő színű tintát töltsük a megfelelő patronba !
1. kép: Válasszuk le a patron fedelét a patrontestről az ábra szerint.
2. kép: Vegyük ki a gumigolyót a patron töltőnyílásából a mellékelt fúrószerszám segítségével. (Csavarjuk bele a fúrót, és húzzuk ki.)
Ezután nyomjuk a nyílásba a készletben található műanyag dugót.
3. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként ! ), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
4. kép: Szúrjuk be a tűt a gumidugó közepén lévő furaton át, és nagyon lassan töltsük be a szükséges mennyiségű tintát (hp 10-nél feketéknél, cca. 69 ml vagy 26,5 ml, hp 11-nél szineseknél, 14ml vagy 28 ml, típustól függően) Vigyázat, nehogy túltöltsük ! Ezután húzzuk ki a tűt a patronból. FIGYELEM: a gumidugót hagyjuk a helyén, és ne húzzuk ki a tűvel.
A műanyag vázon belül egy neylon fóliatasak van, ebbe történik a tinta betöltése és tárolása. Vigyázzunk, hogy ezt a belső tasakot KI NE SZÚRJUK a tűvel ! A gumidugó pedig azért szükséges, hogy nyomás alatt, a szükséges mennyiséget be tudjuk tölteni a tasakba.
5. kép: Utána szúrjuk be a kisebb méretű fecskendő tűjét a gumidugó közepén lévő furaton át, és döntsük a patront és a tűt az ábrán látható ferde helyzetbe, (kb. 45 fokos szögben tartva). Ezután szívassunk vissza a kis fecskendőbe kb. 1-2 ml tintát, majd húzzuk ki a tűt a gumidugóból. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére szolgál, ha nem kellő mértékben végezzük el, a patron csöpögni fog !
Teendők a feltöltés után:
Helyezzük a patront egy papírtörlőre és 1-2 percig ellenőrizzük a tinta esetleges szivárgását.
Ha a tinta erőteljesen szivárogna, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 5. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
6. kép: Helyezzük vissza a patron fedelét a patrontestre az ábra szerint, és a tintát töröljük le egy papírtörlővel. Helyezzük a patront a nyomtatóba és futtassuk le 1-2 alkalommal a fejtisztító programot a tinta tökéletes betöltése érdekében.


További gazdaságos nyomtatást !

megjegyzés: a kiürült patronok mikrochipjében lévő gyári számot megjegyzi a nyomtatószoftver, ezért a nyomtatópatron kiürülést jelző LED-je villogni fog, de ez az újratöltött patron kifogástalan használhatóságát nem befolyásolja.
Erre a problémára megoldást jelent az önresetelő mikrochip-ünk. Érdeklődjön !

Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza