HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE SIM 30C típusú utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a három szín, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
-A töltést nagyon lassan végezzük, és ne töltsünk be 3-4 ml mennyiségnél többet színenként.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten
-ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.


A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:
1. kép: Nyissuk fel a patrontest felső fedelét az ábrán látható módon. A mellékelt fúróeszközt a patronnak szorítva és forgatva fúrjunk be 1,5 -2 mm mélyen, pontosan a patrontest és a szines fedél illesztésének vonalában, majd a fúrószerszámot enyhén feszítsük lefelé, minek hatására a fedél leválik.
A gyakorlatban ehelyett, jobban bevált az a módszer, hogy a patront oldalt fektetjük és a fedelet egy lapos késsel lefeszítjük. A fedél lefeszítése után láthatóvá válnak a tinta betöltésére szolgáló furatok. A művelet közben fokozottan ügyeljünk, nehogy a kezünket megsértsük !
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Gondosan azonosítsuk be a színeket, kizárólag a 3. ábra szerint. (yellow=sárga, magenta=bíbor, cyan=kék, A dobozon lévő egyéb színjelölések a színsorrend megállapítására nem használhatók!) Nyomjuk be a fecskendőtűt 
kb. a magasság alsó harmadáig, és lassan töltsünk be színenként a 27-es patron esetében: 3-4 ml-t, a 26-os patron esetében 6-8 ml-t. (ez a valóságban soha nem egyértelmű mennyiség, mert a kamra szivaccsal van kitöltve és a visszamaradt tinta mennyisége is befolyásolja a betölthető mennyiséget.)
Vigyázat, nehogy túltöltsük !
4. kép: Helyezzük vissza a patron fedelét és ragasszuk le a készletben található ragasztócsíkkal.
5. kép: A színek betöltése után a kis méretű fecskendő csonkját toljuk a keret csonkjába.
6. kép: Fordítsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe, és lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1 ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál. (Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
Finoman vegyük ki a patront a keretből, a fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel.

Teendők a feltöltés után:

Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha mind a három színes tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárog, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor az 5-6. pontokban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.

További gazdaságos nyomtatást !


Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza