HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
az INK-MATE SIM 70A típusú utántöltő kitthez

A csomagoláson lévő fontosabb közlemények:
Mielőtt elkezdenénk...
-Ne töltsünk újra régi, beszáradt tintapatront. Ha a fúvókát néhányszor egy papírtörlőhöz nyomjuk, és nem hagy nyomot a tinta, akkor valószínű, hogy a patron már alkalmatlan az utántöltésre.
-Az újratöltést lehetőleg még a patron teljes kiürülése előtt végezzük el.
-A kiürült patron legfeljebb egy hétig alkalmas az újratöltésre.
-A fúvókák beszáradás mentességét ellenőrizhetjük úgy is, hogy a patron fúvókáját egy papírtörlőhöz nyomjuk. Nem beszáradt patron esetén, a tintának jellegzetes foltot kell hagynia. Az ábrák a megfelelő és nem megfelelő eredmény képét mutatják.
Figyelmeztetés:
-a tintát ne nyeljük le vagy lélegezzük be.
-a készletet gyermekektől tartsuk távol
-ne tároljuk szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérsékleten, és ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.
- a tű felszerelése veszélyes lehet. A tűt a védőkupak segítségével csavarjuk fel, és azután vegyük le a kupakot. A kupak a tű lecsavarásához is használható. Használat után a tűt mindig tartsuk a kupakban.
- a készlet fecskendője csak tinta utántöltésre használható
-a betölthető tinta mennyisége erősen függ a patronban visszamaradt régi tinta mennyiségétől.

A PATRON ÚJRATÖLTÉSE:
1. kép: A mellékelt fúróeszköz segítségével tágítsuk fel a patron sapkájának középső részén lévő furatot annyira, hogy az injekciós tű átférjen.
2. kép: Csavarjuk le a fecskendő fedőkupakját, csavarjuk fel a tűt (használjuk ehhez a védőkupakot kulcsként !), és csavarjuk be a kinyomószárat a fecskendőbe.
3. kép: Az elkészített furaton keresztül tengelyirányban finoman vezessük be a tűt, amilyen mélyre csak lehetséges, és nagyon lassan nyomjuk be a tintát. Ennek tájékoztató mennyisége max. 15 ml. A betölthető mennyiség nem határozható meg pontosan, mivel az a patronban lévő filcállomány tömörségétől és a visszamaradt tinta mennyiségétől is függ. Vigyázat, nehogy túltöltsük !
4. kép: A feltöltő fecskendő eltávolítása után, a mellékelt kis méretű szívófecskendő tapadókorongját nyomjuk patron fúvókájához és forditsuk a patront az ábra szerinti helyzetbe, és lassan húzzuk ki a dugattyút, amíg kb. 1ml tinta megjelenik. Ez a fontos művelet a patronban lévő túlnyomás megszűntetésére, a légbuborékok eltávolítására és a fúvóka feltöltésére szolgál.
(Vigyázat ! Ha nem légtelenítünk tökéletesen, a patron nem fog tökéletesen nyomtatni, esetleg szivárogni is fog. Ha bármi probléma adódna, először erre kell gyanakodni.)
5. kép: A fúvókából szivárgó tintát töröljük le egy papírtörlővel és a patront helyezzük a nyomtatóba és futtassuk le 1-2 alkalommal a fejtisztító programot.

Teendők a feltöltés után:
Finoman nyomjunk egy papírtörlőt a patron fúvókájához. Ha a tinta szivárgása nyomot hagy, ez biztos jele annak, hogy használatba vehetjük.
Ha a tinta továbbra is erőteljesen szivárog, ez a visszamaradt túlnyomás jelenlétére utal. Ilyenkor a 4. pontban foglaltakat kell megismételni. Gyakran az is elég, ha a patront egy papírtörlőn kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezáltal a túlnyomás természetes úton kiegyenlítődik.
Ha esetleg nem nyomtatna tökéletesen, akkor a patronban levegő maradt vissza, ilyenkor a 4. pontban foglaltakat célszerű megismételni.

További gazdaságos nyomtatást !


Származási hely: Dél-Korea
Importőr: IMEXIS kft. 6791 Szeged Gyalu u. 9. tel/fax: (62) 462-565

vissza